Salam hər kəsə!
Mən bir müddətdir ki, maraqlı bir layihə üzərində işləyirdim və nəhayət, onu sizinlə bölüşməyin vaxtı gəldi. Bu, Telegram üçün hazırladığım Gemini AI ilə işləyən Aşbaz Botudur! Məqsədim mətbəxdə qərar vermə prosesini (Əlimdə bu var, indi nə bişirim?) saniyələrə endirmək idi.
Bot hal-hazırda test mərhələsindədir və mən sizin real istifadəçi rəylərinizi öyrənmək istəyirəm!
💡 ### Botun Əsas Funksiyaları və Necə İşləyir
Bot çox funksionaldır və tamamilə Azərbaycan dilində cavab verir. Əsas istifadə formaları bunlardır:
1. 📋 Reseptlər – Ərzaq Siyahısı ilə
Ən sevdiyim funksiyası! Evdə hansı ərzaqlar qalıbsa, sadəcə onları vergüllə yazıb göndərin. Bot dərhal həmin ərzaqlarla hazırlana biləcək ən yaxşı resepti tapacaq.
Nümunə: düyü, kartof, kərə yağı, sarımsaq
2. ✨ Xüsusi Əmrlər (Komandalar)
Botu daha da ağıllı edən hissə bu komandalardır. Məhz bu hissədə sizin rəyləriniz çox vacibdir:
🍲 /resept: Əgər beynimdə heç bir fikir yoxdursa, günün xüsusi resept təklifini istəyirəm.
⚖️ /kalori [ərzaqlar]: Məsələn, /kalori toyuq, pendir, çörək. Bot təxmini qida dəyərlərini (Zülal, Yağ, Karbohidrat və Kalori) göstərir.
🔄 /evez [ərzaq adı]: Əlimdə olmayan bir ərzağı əvəz etmək üçün alternativlər axtarıram. Məsələn: /evez kərə yağı
🔥 Niyə Məhz Bu Bot?
• 🇦🇿 Mükəmməl Azərbaycan Dili:
Bütün reseptlər və təlimatlar ana dilimizdə, aydın və başa düşülən formada təqdim olunur.
• 🧠 Süni İntellekt Gücü: Google-un ən son modeli olan Gemini 2.5 Flash ilə işləyir, yəni cavablar sürətli və olduqca dəqiqdir.
• 🚫 Axtarışa Son: Google-da və ya yemək saytlarında saatlarla axtarış etməyə ehtiyac yoxdur. Bir neçə saniyəyə istədiyiniz məlumat əlinizdədir!
Gəlin Birlikdə Test Edək!
Xahiş edirəm botu sınaqdan keçirin və mənə dürüst rəylərinizi bildirin. Botun cavabları nə qədər dəqiqdir? Hansı hissələrdə səhvlər var? Hansı funksiya əlavə olunsun?
👉 Botun Linki: Sizin Aşbaz
Qeyd: Bot hələlik test mərhələsindədir. Mən bu kodu PHP-də yazdım və Google-un Gemini API-yə bağladım. Təhqirlərə qarşı daxili bir qoruma da əlavə etmişəm. 😊
Fikirlərinizi səbirsizliklə gözləyirəm! Mövzu altında rəylərinizi bildirin!